Aaaaah, de feestdagen zijn weer daar! De gezelligste dagen van het jaar beleven we samen met familie en vrienden. Lekker eten, gezellig wat drinken en natuurlijk veel bijbabbelen met de mensen die we graag zien. Dit alles in het gezelschap van de netjes versierde kerstboom, de ene al wat mooier versierd dan de andere, maar ieder z’n ding natuurlijk 😉

Bij die o zo gezellige feestdagen horen ook vaak cadeautjes. Bij de meeste eindejaarsfeesten worden er onder familie en vrienden cadeautjes uitgedeeld aan elkaar. Sommigen hebben een verlanglijstje, anderen worden graag verrast. Elk jaar is het een heuse zoektocht voor velen, maar wat het uiteindelijk geworden is, is altijd goed. Het gebaar en de extra gezelligheidsfactor die het cadeau-gebeuren met zich meebrengt, maken er altijd een geslaagd feest van.

Vroeger werd er rond kerst vooral de focus gelegd op gezelligheid. Tegenwoordig mag het vaak ook net dat tikkeltje meer zijn. De klassieke kalkoen wordt ingeruild voor een verfijnder alternatief zoals bijvoorbeeld een vispannetje of wild. De kroketten daarentegen behouden vaak wel hun plekje op de feesttafel.

Wat er tegenwoordig niet meer weg te denken is, zijn de bloemen op de feesttafel en elders in huis. Naast de traditionele kerstboom worden de huizen nu ook extra aangekleed met bloemstukken en boeketten. Zowel de traditionele kerstkleuren zoals rood en groen blijven populair, maar hier en daar een glitter doet het ook altijd héél goed in de huiskamers! Ook witte bloemen maken hun entrée met kerst, als knipoog naar een witte kerst want die hebben we jammer genoeg niet vaak meer. Dankzij de witte bloemen dan toch nog een beetje.

Omdat we het kerstfeest meestal bij iemand thuis vieren, is het wel zo netjes om ook een fijne attentie mee te brengen voor de gastvrouw of gastheer. Er is niets zo fijn om bedankt te worden voor de moeite die je hebt gedaan voor het organiseren van het feest. Zelfs al doen we dat vaak met veel plezier. Een feestelijk boeket bloemen is dan ook de perfecte binnenkomer als gast op het feest. Ga jij voor een klassiek kerstboeket of eerder een hip veldboeket?

Hoe jij Kerstmis viert, of het nieuwe jaar inzet maakt eigenlijk niet uit. Als je maar omringd bent met mensen die je graag hebt en het gezellig maakt. Uiteraard zijn wij van mening dat die gezelligheid er nog meer uitspringt als er hier en daar wat bloemen staan te pronken. Zo krijgt jouw diner toch nét iets meer feestgehalte.

Bekijk onze collectie voor de feestdagen hier.