Waarom Valentijn een feest is

Heel lang geleden was er een romeinse priester genaamd Valentinus. Hij stond bekend voor vele goede daden, maar hij stond vooral bekend voor zijn liefde voor de liefde. Zo trouwde hij in het geheim jonge koppels terwijl de keizer dit streng had verboden. Priester Valentinus kon het toch niet laten om verliefde stellen in het echt te verbinden, want wat is er mooier dan de liefde tussen twee mensen ongeacht hun afkomst of geaardheid? Als straf werd Valentinus op 14 februari onthoofd. Daarom is 14 februari nu gekend als dé dag van de liefde: Valentijn. Zo zou Valentinus het gewild hebben.

Zijn er bewijzen van dit verhaal? Nee. Maar het is en blijft een mooi verhaal. En zelfs nu nog is de liefde in volle strijd want nog steeds niet iedereen kan openlijk vertellen of laten zien wie hij of zij graag zien. Daarom is Valentijn de perfecte gelegenheid om dit wél te doen! Spread the love and your wings, Cupido!

Valentijnsarrangement

Happy Valentine’s Day! Dat is een van de meest gebruikte valentijnsquotes op 14 februari. Alles met hartjes en in de kleur rood en roze doen het op Valentijn heel goed als cadeau. Wat is jouw Valentijnscadeau?

Nog op zoek naar een cadeautje? Denk dan eerst even na over je budget. Ga je groots uitpakken? Plan dan een liefdestrip naar Parijs of Rome. Vind jij dat het niet per se duur hoeft te zijn? Ga dan voor een romantisch etentje in een gezellig restaurant, wedden dat ze een Valentijnsmenu aanbieden? Of wat denk je van een prachtig boeket bloemen? Er zijn héél goede redenen waarom bloemen altijd een goede keuze zijn met Valentijn. Lees hier waarom: https://philippo-rozen.be/valentijn-vier-de-liefde/

Valentijnsbloemen

Bloemen maken blij, dat is gewoon een feit. Maar bloemen op Valentijn 14 februari? Daar maak je iemand intens gelukkig mee! Ga jij voor een klassiek boeket met rode rozen? Of eerder een vrolijk veldboeket? Alles kan met Valentijn!

Maak je valentijnsboeket compleet door er een extraatje aan toe te voegen. Een doosje heerlijke pralines van Leonidas, een fles fancy bubbels of een schattig knuffelbeertje, het kan allemaal! Bestel je boeket bloemen bij Philippo Rozen en voeg simpelweg de pralines, het beertje en de fles bubbels er aan toe. Wij leveren je bestelling aan huis. De verrassing voor Valentijn was nog nooit zo groot!

Is Valentijn alleen voor koppels?

Nee hoor. Op Valentijn 14 februari vier je ook de vriendschap. Zo zal het dus zeker niet misplaatst zijn om ook je beste vrienden in de bloemetjes te zetten, integendeel. Ontdek de volledige bloemencollectie in de webshop: www.philippo-rozen.be