Hoe je boeket langer vers houden bij warm weer?

Het is zomer, het is mooi weer, zalig toch? Alleen… wat met je bloemen? Ook in de zomer wil je je boeket bloemen zolang mogelijk vers houden. Wel, net zoals mensen hebben ook bloemen bescherming nodig tegen het zonnetje. Wat dan? Dat ontdek je hier.

Location is key

We hebben allemaal onze favoriete plekjes in huis om een boeket verse bloemen neer te zetten. Toch is het in de zomer interessant om dat plekje even te herzien. Staat je boeket meestal op de vensterbank en dus recht achter het glas? Dat is een no-go in de zomer. Je bloemen zullen verschroeien terwijl je erbij staat. Kies liever een plekje uit de zon en uit de tocht. Koelt het ’s nachts goed af? Gun je bloemen deze verkoeling en zet ze in de frisse kelder of zelfs buiten. Daar kikken ze helemaal van op!

Eerst water, de rest komt later

Een fris glas water of een koude douche kunnen zo’n deugd doen op een warme zomerdag. Ook je bloemen hebben dan meer nood aan water! Geef ze élke dag een propere vaas met vers water. Doorheen de dag kan je ook steeds vers water bijschenken in de vaas als je ziet dat je bloemen snel drinken.

Cut the crap

Wanneer je de vaas poetst en vers water geeft, kan je ook altijd een klein stukje van de stelen schuin afknippen. Dat helpt je bloemen om beter te drinken. Één centimetertje is al genoeg! Let er ook op dat er geen bladeren in het water van de vaas hangen. Dan zal je water sneller vies worden en bijgevolg zullen ook je bloemen sneller slecht worden.

Survival of the fittest

Niet alle bloemen zijn even sterk. Als er eentje het sneller opgeeft dan de anderen (ondanks je goede zorgen 😉 ) haal die er dan onmiddellijk uit. Zo blijven de andere bloemen langer fris en kan je er langer van genieten. Zet je boeket ook niet in de buurt van een fruitmand. Fruit geeft een bepaalde stof af waardoor je bloemen sneller zullen verwelken.

PS: Als je een boeket koopt bij ons in de winkels hangt hier ook een kaartje aan met verzorgingstips. Altijd handig wanneer je bloemen cadeau doet aan iemand zonder groene vingers.