Amaryllis – dé winterbloem bij uitstek

De amaryllis straalt elke winter weer bij velen thuis. Zowel in het wit, rood of zalmroze heeft deze indrukwekkende bloem meerdere bloemen (soms wel zes stuks!) per steel. Wat de amaryllis ook uitzonderlijk maakt? Ze heeft geen blad. Daarom noemen ze de bloem ook wel eens ‘the naked lady’. Wist je trouwens ook dat de steel hol is? Mind is blown!

Naast het imposante karakter draagt de bloem ook een heleboel symboliek met zich mee. Zo staat de amaryllis symbool voor vriendschap en genegenheid. Volgens een Mexicaans sprookje zou er in elke bloem een goede fee wonen die helpt om een liefdeswens te vervullen. Echt een bloem om tijdens de feestdagen in huis te hebben of cadeau te doen.

Fleur jij je huis graag op met wat amaryllissen? Met onze promotie koop jij voor slechts tien euro drie prachtige stelen! Ontdek de promo hier.

kerstboeket amaryllis

Mag het net iets meer zijn? Onze bloemisten maken een klassevol boeket met fijne bloemen en verschillende takken groen in perfecte harmonie met de show stelende amaryllissen. Ook dit boeket kan je gemakkelijk bestellen via onze webshop. Bestel je voor 8u? Dan leveren we dezelfde dag nog aan huis!

Tips & tricks
Verzorgingstips voor de amaryllis

❀ Snijd de stelen schuin af.
❀ Kies een stevige glazen vaas uit.
❀ Zorg dat de vaas goed schoon is, vul deze met water en gebruik snijbloemenvoedsel voor bolbloemen.
❀ Zet de vaas op een redelijk koele plaats, niet op de tocht of naast de fruitschaal.
❀ Vul de vaas regelmatig bij met kraanwater.